11 aprilie 2010

Cocosul cu 2 capete!

-In mitologia greaca exista un caine musculos numit Cerber, acesta este 'cainele lui Hades' deoarece păzeşte intrarea în Infern, permiţând doar sufletelor morţilor să intre, dar mai ales veghează ca nimeni să nu mai iasă, împiedicându-le întoarcerea în lumea celor vii.
-Iar in islamism se spune ca Allah a creat un cocos uriaş ce avea picioarele în primul strat al cerurilor, iar capul ii iesea prin cel de-al saptelea strat. În fiecare noapte, cand Allah aduce pe lume cate 70 000 de noi ingeri si ii duce în marea moschee Masjid al-Aqsa, cocosul din ceruri începe sa cante. Atunci, ceilalti cocosi de pe pământ il aud şi ii imita cantecul, aşa explicandu-se de ce aceste pasari canta inainte de revarsatul zorilor. Ele aduc aminte oamenilor ca este timpul pentru rugaciune. intr-o zi, cocosul gigantic va canta pentru ultima oara, iar atunci mortii vor învia.
Facand o analogie din aceste doua personaje mitice, am creat propriul meu personaj el avand numele de 'Cocosus'. El simbolizeaza un cocos cu doua capete, un cap reprezentand pacea, iar celalalt razboiul. Practic acest personaj intruchipeaza doua fete total opuse, care ajung intr-un final dupa lupte crancene sa faca un pact si sa se puna in slujba Raiului si Iadului, el alegand calea sufletelor care se indrepta spre eternitate.

0 comentarii:

About Me

Fotografia mea
Panait Andrei Marian
Sunt un simplu om care face ceea ce ii place. Contact: panaitandrei@fotopnt.com
Vizualizați profilul meu complet

Persoane interesate